•  
 •  
 •  
Huidproblemen

Huidveroudering

Huidveroudering kan op veel manieren behandeld worden, afhankelijk van het doel van de behandeling. Bij huidveroudering zien we niet alleen lijntjes en rimpels, maar ook zonschade, pigmentvlekken (ouderdomsvlekken en levervlekken), gesprongen bloedvaatjes en verhoorningen. Naarmate de huid ouder wordt, kleurt deze grauwer. Dermediq Huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in behandeling van huidveroudering met chemische peelingen (fruitzuur behandeling), micro-neelding en IPL (lichtflits apparaat)

Oorzaken huidveroudering

Huidveroudering, ook wel bekend als ''aging'' ontstaat door zowel intrinsieke factoren (zelf geen invloed op) als extrinsieke factoren (zelf grote invloed op). Factoren waar je bevoorbeeld geen invloed op hebt zijn:

 • Genen
 • Huidskleur en huidtype

Factoren die beïnlvoedbaar zijn:

 • Roken
 • Stress
 • Langdurig nuttigen van ongezonde voeding
 • Langdurige onbeschermde blootstelling aan zonlicht én
 • Zonnebankgebruik

De laatste zorgt in 75 procent van de gevallen voor de eerste symptomen van huidveroudering. Door deze intrinsieke en extrensieke factoren verouderen onze cellen en worden de strengen met DNA korter. Ons lichaam ''verouderd'' en de huid ook.

Huidveroudering vanaf 25 jaar

Bij huidveroudering denken wij al snel aan ons gezicht. Maar ook de handruggen, hals en decolleté kunnen er sneller verouderd uitzien door teveel onbeschermende blootstelling aan zonlicht. Huidveroudering is op te delen in vier verschillende gradaties.

 • Gradatie 1, beginnen veroudering: in de leeftijd 25 tot 35 jaar zijn de eerste tekeken van huidveroudering op te sporen. Dit uit zich met zeer lichte pigmentvlekjes en mogelijk wat fijne lijntjes van een vochtarme huid.
 • Gradatie 2, milde huidveroudering: In de leeftijd 35 tot 50 jaar zullen bij de meeste mannen en vrouwen de eerste ''echte'' symptomen van huidveroudering zichtbaar zijn. Denk hierbij aan pigmentvlekken, fijne lijntjes op de wangen en beginnende ''kraaienpootjes''. Ook kunnen er ouderdomswratjes en verhoorningen ontstaan.
 • Gradatie 3, gevorderde huidveroudering: in de leeftijd 50 tot 65 jaar zijn veel kleurverschillen in de huid zichtbaar, afwisselde pigmentaties met zichtbare bloedvaatjes. Er zijn verhoorningen te zien en de fijne lijntjes gaan over de rimpels.
 • Gradatie 4, ernstige huidveroudering: in de leeftijd 65+ ziet de huid er grauw (grijs) uit door een slechte doorbloeding. Rimpels, pigmentaties, verhoorning en ouderdomswratten staan op de voorgrond.

Behandelmethodes

Om de huid te verbeteren kunnen verschillende behandelmethodes worden ingezet. 

 1. Fruitzuur peeling: verschillende zuren worden tijdens een gezichtbehandeling gebruikt om de aanmaak van cellen te stimuleren. De huid vernieuwd. Geschikt voor gradatie 1: lichte pigmentvlekjes en fijne lijntjes.
 2. Microneedling: met de Dermapen worden minuscule gaatjes in de huid gemaakt. De huid moet hard werken om nieuw collageen en elastine aan te maken. Dit resulteert in diepere huidverbetering waarbij het mogelijk is de huidstructuur te corrigeren. Geschikt voor gradatie 2, 3 en 4: pigmentvlekjes, fijne lijntjes, beginnende kraaienpootjes, onrustig uitziende huid en bij een slechte huid-doorbloeding.
 3. IPL behandeling: met deze lichtflitsbehandeling worden pigmentvlekken sterk verminderd. Geschikt voor pigmentaties uit gradatie 2, 3 en 4.

Lees meer over deze verschillende behandelmethodes:

Meer informatie

Neem gerust contact met ons op indien u meer informatie wil ontvangen over een gezichtsbehandeling voor huidverbetering. Voor het maken van een gratis intakegesprek of een afspraak, kunt u ons bereiken op het nummer 088-9904422.

Huidbehandelingen
Laserbehandelingen