•  
  •  
  •  
Huidproblemen

Ooienvaarsbeet

Iedereen kent wel iemand met het fenomeen ''ooievaarsbeet''. Dat is niet gek, want de ooievaarsbeet komt bij 50% van de baby's voor. Je herkent deze vlekken aan roze/lichtrode kleur op de oogleden, op het voorhoofd, tussen de ogen, op de bovenlip en in de nek. Ooievaarsbeten zijn geheel onschuldig die op latere leeftijd vaak vanzelf minder zichtbaar worden. Een behandeling van medische aard is dan ook niet nodig. Is sommige gevallen is een behandeling om de vlek minder opvallend te maken gewenst. 

Behandeling

Behandeling van een opvallende ooievaarsbeet kent twee opties: tijdelijke camouflage door bijvoorbeeld make-up of het definitief minder opvallend maken door middel van licht- en lasertherapie. 

Vergoeding

Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden (deels) de behandeling van vaatafwijkingen in het gelaat. Hiervoor kan uw verzekeraar om een verwijzing van een arts vragen. Onze huidtherapeuten zoeken graag uit of u recht heeft op vergoeding en hoe hoog deze vergoeding is.

Meer informatie

Neem gerust contact met ons op indien u meer informatie wil ontvangen over behandeling bij een ooievaarsbeet. Voor het maken van een gratis intakegesprek of een afspraak, kunt u ons bereiken op het nummer 088-9904422.

Huidbehandelingen
Laserbehandelingen