Dermadiq

Behandeling met fruitzuur peeling

Fruitzuur peeling, oftwel chemische peeling, een effectieve therapie voor veel huidproblemen

Peeling is een techniek om oppervlakkige huidcellen verwijderd worden, waardoor de huid wordt gestimuleerd nieuwe cellen aan te maken. De peelings waarmee binnen de praktijk gewerkt wordt, bevatten gecombineerde zuren en andere ondersteunende ingrediënten die de eiwitten tussen de dode huidcellen van de opperhuid oplossen. Hierdoor kan uw huid gaan afschilferen. Wanneer de huid vervolgens geneest, ontstaat er een gladdere, egalere huid.

Een chemische peeling kan worden ingezet bij de behandeling van de volgende indicaties:

 • Alle vormen van acne
 • Zonbeschadigde huid
 • Droge en/of gevoelige huid
 • Littekens
 • Pigmentvlekken
 • Rosacea met onstekingen
 • Vette huid
 • Grote poriën en grove huidstructuur
 • Fijne lijntjes en vochtarme huid
 • Dikke grauwe rokershuid
   

Verfrissing en huidvernieuwing met een van de oppervlakkige peelings

Vita-Brite peeling: Deze oppervlakkige peeling is geschikt voor ieder huidtype en verfrist, verheldert en hydrateert de huid. Het is een milde peeling met weinig bijwerkingen. De peeling kan worden ingezet als introductie- of onderhoudsbehandeling. Ook in de zomer kan deze peeling worden toegepast!
Hoofdingrediënten: vitamine C, amandelzuur, salicylzuur


Pumpkin peeling: Deze universele peeling zorgt voor exfoliatie van dode huidcellen op de bovenste huidlaag. De verschillende zuren stimuleren de celdeling waardoor het huidoppervlak frisser, gladder en egaler wordt. De Pumpkin peeling heeft een zeer positief effect op acne en oppervlakkige pigmentvlekken. De peeling heeft vrijwel geen bijwerkingen en herstelperiode.
Hoofdingrediënten: pompoenenzymen, anti-oxidanten, retinol

Een boost voor rosacea en donkere huidtype

Melkzuur peeling: melkzuur heeft de eigenschap schimmels en gisten (die rosacea kunnen veroorzaken) te doden. Tevens is de melkzuur peeling ideaal om pigmentproblemen aan te pakken door zijn oplichtend werking. De zuren hebben ieder een specifieke werking op de pigmentatie en dat maakt de melkzuur peeling uiterst veilig op de donkere huid.
Hoofdingrediënt: melkzuur

Al jaren rosacea

"Na één melkzuurpeeling merkte ik dat de rosacea minder branderig en jeukerig voelde. Ik heb het idee dat mijn huid er veel rustiger en minder rood van is geworden. Graag onderga ik nog wel een tweede of derde behandeling. Ik ben behandeld door huidtherapeute Stephanie bij Dermadiq in Tiel."

Jacoline E., Culemborg, 53 jaar
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Verminder acne, onstekingen en de talgproductie

Salicylzuur peeling: Deze peeling bevat salicylzuur, wat keratolytisch werkt op het huidoppervlak. Dat wil zeggen dat de bovenste huidlaag wordt verweekt en afschilfert. Salicylzuur is uitermate geschikt voor de vette, ontstoken acnehuid door de talgoplossende werking van salicylzuur.  Het werkt diep door in de talgklier en helpt zo ontstekingen te verminderen.
Hoofdingrediënt: salicylzuur

Jessner peeling: De Jessner peeling is 'De gouden standaard' in chemische peelings. De peeling is uitermate geschikt voor alle vormen van acne door de verschillende zuren die stuk voor stuk een positief effect hebben op de ontstekingen. Daarnaast heeft deze peeling een gunstig effect op pigmentvlekken.
Hoofdingrediënten: salicylzuur, resorcinezuur, melkzuur

De huid genezen en herstellen

Retinol: Deze sterke retinol-oplossing geneest en herstelt de huid. De oplossing, op basis van vitamine A, kan worden ingezet als losstaande peeling, maar kan ook aangebracht worden na een andere peeling om het effect hiervan te versterken. Het versnelt het schilferingproces door het stimuleren van de celdeling. Het maakt het huidoppervlak gladder zonder irritatie.
Hoofdingrediënt: retinol (vitamine A)

Zeg fijne lijntjes, pigmentvlekken en littekens vaarwel met een medische middel-diepe peeling

TCA peeling: Een TCA peeling is een krachtige, huidvernieuwende peeling die de huidtextuur herstelt en egaliseert. Deze geavanceerde medische peeling is geschikt voor het behandelen van (acne)littekens. De TCA peeling wordt ingezet bij fijne lijntjes, pigmentvlekken en een verslechterde huidstructuur.
Hoofdingrediënten: salicylzuur, trichloorazijnzuur, phenol

Intakegesprek

Voordat er een behandeling met peeling kan plaatsvinden, is het van belang dat wij een intakegesprek uitvoeren. De huidtherapeut informeert u graag over de verschillende mogelijkheden met peelingen. Tevens onderzoeken wij of de behandeling met een peeling voor u geschikt is. We nemen de hele behandeling en nazorg-instructies, stap voor stap met u door. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

De behandeling

Tijdens de behandeling wordt uw huid gereinigd en ontvet. Vervolgens brengt de huidtherapeut de peeling op uw huid aan. Dit geeft een licht branderig, tintelend en jeukend gevoel. Wanneer de huidtherapeut de werking als voldoende beschouwt, wordt het gebied gekoeld. Vervolgens wordt een beschermende en kalmerende crème aangebracht.

Video rosacea | Behandeling met een melkzuurpeeling

Meer informatie of een afspraak maken

Neem gerust contact met ons op indien u meer informatie wil ontvangen over een een behandeling met een fruitzuurpeeling. Voor het maken van een vrijblijvend intakegesprek, kunt u ons bereiken op het nummer 088-9904422, gebruik maken van de afspraak-knop of het contactformulier.

Vul hieronder uw gegevens in en de huidtherapeut neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.
 •  
 •  
 •  
 •  
Klik hier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief