Schoonheid komt van binnenuit

Schoonheid komt van binnenuit

In de praktijk ontmoeten wij niet alleen veel tieners met een vorm van acne, ook steeds meer volwassen vrouwen weten hun weg naar ons te vinden. Zo ook Kelly, 26 jaar. Zij heeft een bijzonder en mogelijk herkenbaar verhaal.

Stoppen met roken en ‘‘cravings’’

Als puber had Kelly een puntgave huid, waar ze vooral veel complimenten over kreeg. Sinds vorig jaar is uitbraak aan talgbultjes en mee-eters ontstaan en niet meer opgehouden. Inmiddels zijn we erachter gekomen waarom dit heeft plaatsgevonden. Een jaar geleden is Kelly gestopt met roken: een supergezond initiatief! Helaas brengt dit, zoals veel ex-rokers wellicht weten, trek in eten met zich mee. Ook wel ‘‘cravings’’ genoemd. Terwijl ze zo gezond bezig was om te stoppen met roken, werd steeds vaker fastfood en ander vet eten (vleeswaren en bewerkte voeding) genuttigd. Haar huid werd vetter en raakte verstopt met mee-eters en mini talgbultjes.

Omgekeerd effect

Als een soort van survival-modus is Kelly de huid meer gaan uitdrogen met reinigende producten en scrubs in de hoop dat de mee-eters en talgbultjes minder zouden worden. Een vaak geziene fout, maar geheel begrijpelijk. Als de huid op een onnatuurlijke manier wordt uitgedroogd, zorgen onze talgklieren voor extra talgproductie om de ‘‘vetheid’’ van de huid in balans te brengen. Hierdoor ontstaat een overproductie aan talg waardoor sneller mee-eters en talgophopingen (talgbultjes) ontstaan.

Trek in bepaald voedsel

De eerste stap in huidverbetering voor Kelly is: gezonde en gevarieërde voeding aangevuld met voedingssupplementen. De voedingssupplementen zullen ervoor zorgen dat de cravings minder worden. Wanneer je lichaam behoefte heeft aan een bepaalde voedingsstof, neem bijvoorbeeld ijzer, dan leggen je hersen de link aan vlees. Hier zitten namelijk grote hoeveelheden ijzer in. Je zult dat sneller trek hebben in een stuk (rood) vlees. Zin in zak chips? Dan heeft je lichaam behoefte aan zout. Lekkere trek in een blok kaas? Dan heeft je lichaam behoefte aan omega 3 of calcium. Probeer om voor gezonde varianten te kiezen om de cravings te stillen. Door het voedingspatroon aan te passen (veel water drinken, meer groente, meer vitamine en mineralen, minder vlees en bewerkte producten) zal jouw huid je dankbaar zijn.

Van overdaad naar balans

Kelly heeft van ons een huidadvies op maat gekregen om de huid op de juiste manier te verzorgen. Het is vaak lastig om als consument de juiste balans in te vinden in huidverzorging (en een weg te banen door alle op de markt aangeboden huidproducten). Bij Kelly vond een overdaad plaats aan huidverzorging. Reinigers, foamers, scrubs, serums. Nu heeft ze drie goede huidproducten waar de nadruk ligt op vet houden en niet op uitdrogen.

Duwtje in de rug

Omdat Kelly’s huid verder in goede conditie is (geen diepe ontstekingen of puskopjes), zijn enkele hele lichte fruitzuurbehandeling vaak al voldoende om een extra duwtje in de rug te geven. Onze huidtherapeut heeft alle mee-eters en talgbultjes verwijderd. Daarna is uit de Lira peelinglijn de Pumpkin Peeling aangebracht. Deze peeling heeft een helend en doorbloedend effect op de huid. Een betere doorbloeding zorg voor een betere afvoer van afvalstoffen. Het geeft stimulatie van cel aanmaak waardoor de huid binnen enkele dagen gladder en egaler oogt. Van deze peeling ga je niet vervellen.

Schoonheid komt van binnenuit

Ook door ons wordt nog wel eens ‘‘de kracht van het eigen lichaam’’ onderschat. Niet alles is met medicatie voor acne en/of acnebehandelingen op te lossen. Soms moeten we het dichter bij onszelf zoeken. In hoeverre heb ik gezond voedingspatroon? Welke factoren geven mij stress? Hoe staat het met mijn hormoonhuishouding? Wat gebruik ik teveel of te weinig in mijn huidverzorging? Onze huidtherapeuten helpen je daar graag bij! In het geval van Kelly kunnen we zeker zeggen: schoonheid komt van binnenuit.

21 augustus 2018
Recente blogberichten
 • Nieuwsbrief november 2023 Nieuwsbrief november 2023
  Nieuwsbrief november 2023 1 november 2023

  De bladeren veranderen van kleur en het is tijd om extra aandacht aan de huid te besteden. In deze nieuwbrief zullen we je meer vertellen en lees je over de Herfstactie!

  Lees meer
 • Zonbescherming Zonbescherming
  Zonbescherming 21 juni 2023

  In deze blog vertellen we alles over SPF, verschillende soorten straling, de beste zonnecrèmes en geven we je tips!

  Lees meer
 • Nieuwsbrief november 2022 Nieuwsbrief november 2022
  Nieuwsbrief november 2022 31 oktober 2022

  De zomer is dan nu toch echt voorbij, maar wist je dat dit dé ideale periode is om te starten met huidverbetering? Bij Dermadiq hebben wij november daarom dit jaar omgedoopt tot...

  Lees meer