Nieuwsbrief mei 2020

Je bent zo mooi als je je voelt

Dermadiq is weer volop open, en wat zijn wij blij! In deze nieuwsbrief een aantal goede tips en behandelingen voor zware vermoeide benen, vocht vasthouden, beenvaatjes en ongewenste haargroei.

's Nachts rustig slapen

Herken jij je in de volgende klachten: zware vermoeide benen, rusteloze benen, kramp en vocht vasthouden?

Misschien is endermologie iets voor jou...

Endermologie is een intensieve bindweefselmassage met behulp van het LPG-apparaat die al deze symptomen effectief verminderd. De cilinders van het LPG apparaat zuigen de huid vacuüm en rollen deze in langzame en regelmatige bewegingen uit. Hierdoor worden de huid, de onderhuid en het onderliggende bindweefsel stevig gemasseerd. Het is een soort huidgymnastiek die de structuur van het bindweefsel verbetert, de doorbloeding bevordert en de afvoer van lymfevocht en daarmee afvalstoffen stimuleert. Het zet een natuurlijk proces in gang waarbij vetophopingen worden afgebroken en de huid gezond en sterk wordt. Een win-win situatie dus!

Deze bindweefselmassage is ook geschikt voor:
» Vastzittende vetophopingen (panniculose) op benen en billen
» Lipoedeem
» Huidverslapping op benen en billen
» Na liposuctie of veel afvallen

Deze behandeling is alleen in Tiel beschikbaar. Meer informatie...

Bye Bye bloedvaatjes!

Herken jij je in de volgende klachten: ontsierende paarsrode vaatjes, blauwe beenvaatjes of rode vlekjes.

Bij Dermediq zijn beenvaatjes en kersenvlekjes (cherry-angiomen) verleden tijd door behandeling met een vaatlaser.  Een laser geeft hoog geconcentreerd licht af, die in een fractie van een seconde geabsorbeerd wordt door de rode kleurstof in bloed en omgezet in warmte. Deze warmte verhit het bloedvat waardoor deze samenklontert, zonder het omliggende weefsel schade toe te brengen. Het lichaam ruimt de restanten van de bloedvaatjes op. Met als resultaat: egale benen die gezien moeten worden! Meer informatie...

Spontaan blote benen, geen probleem!

Herken jij je in de volgende klachten: ongewenste donkere dikke haren, altijd moeten scheren voordat je ergens onverwachts naartoe gaat, ingegroeide haren of rode bultjes?

De LightSheer Diodelaser is volgens wetenschappelijk onderzoek de meest effectieve ontharingslaser bij ongewenste haargroei. De Diodelaser produceert een unieke, zeer geconcentreerde en zuivere laserstraal (810 nm). Laserlicht wordt opgenomen door het pigment (de kleurstof) van de haar. Het pigment zet het laserlicht om in warmte. De warmte beschadigt of vernietigt de haarwortel, waardoor er geen nieuwe haar terug groeit. Ideaal voor iedereen die nooit meer wil denken aan scheren en die de rode bultjes zat is! Meer informatie...

Droog, droger, droogst

Herken jij je in de volgende klachten: droge schilferige huid, jeukklachten en een doffe huidteint?

De Eucerin pH5 crème is een herstellende en beschermende crème voor droge benen. Deze crème heeft haar naam te danken aan de pH-waarde 5. Dit komt erg dicht in de buurt van de pH-waarde van onze huid. Uit onderzoeken blijkt dat de pH5 crème door de combinatie van ingrediënten de droge (gevoelige) huid preventief beschermt en de huidconditie versterkt. De huid voelt dus merkbaar zacht aan en is zichtbaar glad. 

Vraag in de praktijk om een sample van de pH5 benen-crème!

Lymfedrainage

Herken jij je in de volgende klachten: vocht vasthouden, een vol gevoel in de benen en de afdruk van sokken in de enkels?

Misschien is manuele lymfedrainage iets voor jou?

Lymfedrainage is een effectieve manier om vocht in de benen af te voeren, waar zowel veel vrouwen als mannen baat bij hebben! Vocht in de benen kan ontstaan door bijvoorbeeld minder goed werkende lymfeklieren, een verwonding of operatie aan de benen. Er is dan sprake van lymfevocht. Vocht in de benen of dikke enkels kunnen ook ontstaan doordat de kleppen van de beenvaten niet meer goed functioneren (vaak samen met spataderen). Er is dan sprake van veneus vocht. Zwelling in de benen kan spanning op de huid en een zwaar/vermoeid gevoel geven.

Onze huidtherapeuten weten hier raad mee en kunnen hierbij verschillende behandeltechnieken toe passen:
» Manuele lymfedrainage: dit is een massagetechniek om lymfeklieren te activeren en vocht af te voeren.
» Aanbrengen van lymfetape: met behulp van lymfetape kan de afvoer van vocht ondersteund en gestimuleerd worden.
» Behandeling met het LPG apparaat:  deze behandeling werkt dieper dan de manuele lymfedrainage.
» Behandeling met de LymfaPress: een hulpmiddel dat ondersteunend wordt ingezet voor het afvoeren van ernstigere vochtophopingen.

Zo loop je binnenkort weer ''op wolkjes''. Meer informatie...

1 mei 2020
Door: Kim, Huidtherapeut

Recente blogberichten
 • Nieuwsbrief november 2023 Nieuwsbrief november 2023
  Nieuwsbrief november 2023 1 november 2023

  De bladeren veranderen van kleur en het is tijd om extra aandacht aan de huid te besteden. In deze nieuwbrief zullen we je meer vertellen en lees je over de Herfstactie!

  Lees meer
 • Zonbescherming Zonbescherming
  Zonbescherming 21 juni 2023

  In deze blog vertellen we alles over SPF, verschillende soorten straling, de beste zonnecrèmes en geven we je tips!

  Lees meer
 • Nieuwsbrief november 2022 Nieuwsbrief november 2022
  Nieuwsbrief november 2022 31 oktober 2022

  De zomer is dan nu toch echt voorbij, maar wist je dat dit dé ideale periode is om te starten met huidverbetering? Bij Dermadiq hebben wij november daarom dit jaar omgedoopt tot...

  Lees meer