Nieuwsbrief juli 2020

FEELING HOT

Het is zomer! De hittegolf van afgelopen week is nog voelbaar, onze huid gloeit nog na en de zonnebrand is niet aan te slepen. In deze nieuwsbrief bespreken we een aantal effecten van de zon op de huid, we hebben een zomeractie en praktijknieuws.

Krijg bij een SUMMER PEELING een gratis flacon ZONNEBRANDCRÈME naar keuze CADEAU

De SUMMER PEELING staat in het teken van exfoliëren en hydrateren. Tijdens de behandeling wordt de huid met een oppervlakkige fruitzuurpeeling en een masker met gouddeeltjes teruggebracht in haar originele staat. Het resultaat: de huid krijgt haar gladde en glanzende uiterlijk terug. Deze aanbieding is uitsluitend te boeken van 01-07-2020 tot 31-08-2020.

SUMMER PEELING + ZONNEBRANDCRÈME NAAR KEUZE
45 minuten, actieprijs €65,-
✩ Gezichtsreiniging
✩ Dieptereiniging
✩ Oppervlakkige fruitzuur-peeling
✩ pH-herstellende lotion
✩ Hydraterend masker met gouddeeltjes (verjongend effect)
✩ Voedend serum
✩ Inmasseren verzorgende dagcrème

* Keuze uit Vision, Eucerin, Louis Widmer en La Roche Posay
** Aanbod zonnebrandcrèmes kan per locatie verschillen

Praktijknieuws

Wij zijn sinds heden officieel verkooppunt voor Louis Widmer producten. Al veel van onze cliënten zijn fan van dit merk. Louis Widmer heeft een ruim assortiment zonnebrandcrèmes, anti-aging crèmes, reinigingsproducten en uiteraard de geliefde Skin-Appeal lijn voor de onzuivere huid.

Geef je bestelling via de mail door en wij zorgen dat de producten op de gewenste dag op te halen zijn ♡

Effecten van de zon op de huid

De zon voelt heerlijk. Je wordt er vrolijk van, je voelt je goed. Maar hoe reageert je huid erop? De huid maakt pigment aan waardoor de huid een bruine tint krijgt. Maar... door het zonnen treden ook allerlei biologische processen in werking.

De huid wordt dikker
De zon zorgt voor een versnelde aanmaak van huidcellen, waardoor de opperhuid dikker wordt. Hierdoor kan je huid minder glad aanvoelen. Deze huidverdikking zorgt ervoor dat zonnestralen voor een deel terugkaatsen. 

Je huid droogt uit
Een huid die regelmatig aan de zon wordt blootgesteld, voelt snel droog aan. De zon zorgt dat het vocht in de huid verdampt. Hierdoor raakt de vochtbalans verstoord.

Acne
Door het verdikken en uitdrogen van de opperhuid, heeft de huid meer moeite met het afscheiden van grote hoeveelheden talg. Talgklieren vullen zich gemakkelijk en ontstaan er mee-eters, talgbultjes en puistjes. Een ''acne uitbraak'' na de zomer is een veelvoorkomende klacht.

Huidveroudering en pigmentvlekjes
Zonnestralen dringen diep door in de huid en tasten daar de collageen en elastine vezels aan. Dit leidt (op lange termijn) tot rimpels en verminderde stevigheid van de huid. De zon is een van de belangrijkste oorzaken van huidveroudering en pigmentvlekken.

30 juni 2020
Door: Kim, Huidtherapeut

Recente blogberichten
 • De badkamerdetox De badkamerdetox
  De badkamerdetox 28 juli 2020

  Heb jij ook al lekker vakantie maar blijf je thuis? Onderwerp je badkamerkastjes eens aan een flinke detox.

  Lees meer
 • Nieuwsbrief mei 2020 Nieuwsbrief mei 2020
  Nieuwsbrief mei 2020 1 mei 2020

  Dermadiq is weer volop open, en wat zijn wij blij! In deze nieuwsbrief een aantal goede tips en behandelingen voor zware vermoeide benen, vocht vasthouden, beenvaatjes en...

  Lees meer
 • Nieuwsbrief februari 2020 Nieuwsbrief februari 2020
  Nieuwsbrief februari 2020 2 februari 2020

  In deze nieuwsbrief: een uitgebreid vergelijkingsartikel tussen de Soprano laser, IPL en Diodelaser bij definitief ontharen, het juiste product voor mee op ski-vakantie en een...

  Lees meer