Het verhaal van... Vivian

Behandeling van ontstekingen met acnebehandelingen en thuisproducten

Begin dit jaar ontvingen wij Vivian in een van onze Dermadiq praktijken met een duidelijk probleem: terugkerende acne en een onrustig ogende huid. Wij hielpen haar op weg.

Vóór de behandeling Vóór de behandeling

Het verhaal

Vivian heeft sinds haar puberteit last van acne, vooral rondom haar kin. In het verleden heeft ze verschillende anticonceptiemiddelen geprobeerd om de acne te verminderen maar dat leek niet te helpen. Jaren gingen voorbij: op haar 24e vond ze het genoeg geweest. Begin dit jaar ontvingen wij Vivian in een van onze Dermadiq praktijken voor een gratis intakegesprek. Uit haar verhaal kwam naar voren dat acne niet in haar familie voorkomt en hoe zeer ze hiervan af wilde. Dat ze van alles probeerde qua producten maar het vaak geen verschil maakte. Tijdens het intakegesprek zijn alle interne- en externe factoren van de acne besproken en heeft onze huidtherapeut samen met Vivian een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Vivian: ''Ik voelde me onzeker voordat ik naar Dermadiq kwam. Het klinkt hard maar ik vond mezelf onaantrekkelijk en lelijk door alle acne bulten, littekens en rode vlekken. ''

Voorbehandeling

Bij Vivian is het doel van de behandeling: de ontstekingen verwijderen zonder dat littekenweefsel ontstaat en de acne definitief onder controle te krijgen. Het verwachte resultaat is een rustige huid zonder bultjes, roodheid, irritatie en ontstekingen. Een huid waar Vivian weer mee kan stralen. Het behandelplan bestaat uit drie acnebehandelingen in de praktijk en een advies voor verzorgingsproducten voor thuis. De behandelingen in de praktijk zijn een duwtje in de goede richting maar thuis wordt het belangrijkste deel van het behandelplan uitgevoerd: gedisciplineerd de huid reinigen en verzorgen. Vivian gebruikt een schuimende gelreiniger met 3% salicylzuur om 's avonds de huid schoon te maken. Om te verzorgen heeft zij een dag- en nachtcrème met salicylzuur en benzoylperoxide in gebruik genomen. 

Vivian: ''In de winterperiode heb ik de geadviseerde producten elke dag netjes gebruikt. Omdat het maar één reiniger en één dag- en nachtcrème is neemt het weinig tijd in beslag en je weet dat je huid er steeds verder van opknapt. Nu tijdens de zomerperiode gebruik ik de producten even niet omdat ik graag in de zon zit en aan mijn kleurtje werk. Omdat de producten hoge percentages van actieve ingrediënten bevatten kun je er beter niet mee in de zon komen. Als ik in het najaar weer verder ga met de behandelingen ga ik ze zeker weer gebruiken!''

De acnebehandelingen

Melkzuurpeeling
In de praktijk zijn in een tijdsbestek van vijf weken (behoorlijk intensief!), drie verschillende acnebehandelingen uitgevoerd. De eerste behandeling bestond uit het reinigen van de huid en verwijderen van alle rode bultjes, mee-eters en ontstekingen. Dit doen we op een professionele manier waardoor geen littekens kunnen ontstaan. Vervolgens is een melkzuur peeling aangebracht. Een melkzuurpeeling heeft een helend, doorbloedend en huidvernieuwend effect. Het resultaat hiervan is binnen enkele dagen zichtbaar.

TCA-peeling
Bij aanvang van de tweede behandeling waren geen ontstekingen meer aanwezig, slechts enkele rode bultjes een paar mee-eters. Door de rode vlekjes en achtergebleven pigmentaties door eerdere acne oogt de huid ''onrustig''. Voor de tweede behandeling is gekozen om een zwaardere TCA-peeling toe te passen. Deze peeling geeft hevige huidvernieuwing waarbij afschilfering van de huid zichtbaar is. Dit helpt de restanten van de acne op te ruimen en geeft een egale tint.

| Tussentijdse foto, Vivian na twee acnebehandelingen |

Tussentijdse foto (na 2 behandelingen)

Finishing touch met microneedling
Op de derde afspraak ontvingen wij een hele blije Vivian. Van acne was eigenlijk geen sprake meer. De derde behandeling stond in het teken van de ''finishing touch''. Hiervoor is de kin behandeld met microneedling. De microneedling-pen maakt microscopisch kleine gaatjes in de huid, waardoor de huid wordt aangezet tot herstel. In de herstelperiode maakt de huid nieuwe collageen- en elastinevezels aan. De behandeling is uiterst effectief bij acnelittekens, bruine- én rode vlekjes. Na twee weken begint de huid te versterken en voelbaar te verbeteren. Na ongeveer zes weken is een aanzienlijke verbetering van de huid zichtbaar. De huid ziet er gladder en egaler uit.

Vivian: ‘‘De microneedling behandeling heb ik als erg pijnlijk ervaren. Het gevoel van de peelings was ook niet lekker, maar dat vond ik persoonlijk nog wel te doen. Eigenlijk heb ik het hele traject als goed ervaren. Ja, er waren momenten bij die niet prettig waren, maar het resultaat is uitstekend! Dat maakt het allemaal waard.''

Vóór de behandeling en na 3 behandelingen

Resultaat: Vivian vóór de acnebehandelingen | Vivian na drie acnebehandelingen


Vivian: ‘‘Ik voel me zekerder over mijn uiterlijk, en ben zo blij met mijn mooie(re) huid! En het is ook heel fijn dat door de producten (goed reinigen en zorgen voor je huid) de acne wegblijft. Toen de huidtherapeut mij de vóór- en na foto's liet zien van de beginsituatie schrok ik zelf een beetje, haha. Of ik nog een gouden tip heb? Veel water drinken, goede verzorgingsproducten gebruiken en proberen niet aan je huid te zitten! Daarnaast werkt voor mij dit alles in combinatie met het DIM-supplement extra, ook voor de puistjes die ik af en toe elders op mijn lichaam heb.’’

Tot slot

Het resultaat op de foto’s is verkregen door drie acnebehandelingen en het trouw gebruiken van de door de huidtherapeut geadviseerde producten. Het gaat om de combinatie van beiden, die de verandering laten zien. De praktijk leert ons dat het één niet zonder het andere kan als er écht huidverandering is gewenst. 

Meer informatie of een afspraak maken

Neem gerust contact met ons op indien u meer informatie wil ontvangen over acnebehandeling of een passende huidverzorgingsadvies. Voor het maken van een gratis intakegesprek of een afspraak voor acne, kunt u ons bereiken op het nummer 088-9904422 of gebruik maken van onderstaande knop.

Recente blogberichten
 • Nieuwsbrief november 2023 Nieuwsbrief november 2023
  Nieuwsbrief november 2023 1 november 2023

  De bladeren veranderen van kleur en het is tijd om extra aandacht aan de huid te besteden. In deze nieuwbrief zullen we je meer vertellen en lees je over de Herfstactie!

  Lees meer
 • Zonbescherming Zonbescherming
  Zonbescherming 21 juni 2023

  In deze blog vertellen we alles over SPF, verschillende soorten straling, de beste zonnecrèmes en geven we je tips!

  Lees meer
 • Nieuwsbrief november 2022 Nieuwsbrief november 2022
  Nieuwsbrief november 2022 31 oktober 2022

  De zomer is dan nu toch echt voorbij, maar wist je dat dit dé ideale periode is om te starten met huidverbetering? Bij Dermadiq hebben wij november daarom dit jaar omgedoopt tot...

  Lees meer