Het verhaal van... Gerrie

Behandeling van acnelittekens met microneedling en retinol

Begin november 2017 kwam Gerrie naar onze praktijk in Tiel voor een intakegesprek. Uit haar verhaal kwam sterk naar voren dat ze op jonge leeftijd al heftige acne had. Nu wordt ze door achtergebleven littekens nog dagelijks herinnerd aan de diepe ontstekingen van toen.

Vóór de behandeling

Het verhaal

Gerrie heeft al een lange tijd last van acnelittekens op de wangen. Ze stoorde zich enorm aan de restanten van de acne die ze vroeger had gehad. Zo erg dat het pijnlijk was om steeds herinnerd te worden aan die diepe ontstekingen van toen. Het was een hele stap om hiervoor een specialist te raadplegen, maar toch besloot ze om contact op te nemen met Dermadiq. Via het hoofdkantoor heeft Gerrie een gratis intakegesprek ingepland. Tijdens het intakegesprek is het probleem van Gerrie besproken en heeft onze huidtherapeut samen met Gerrie een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Voorbehandeling

Bij Gerrie is het doel van de behandeling: verminderen van de acnelittekens, verbeteren van de huidstructuur en verhogen van de kwaliteit van leven. Naast de zichtbare acnelittekens en slechte huidstructuur, kwam het verstoorde zelfbeeld en onzekerheid over de huid naar voren. De periode dat de acne zo ontstoken was, waren vervelende jaren voor Gerrie. Om de pigmentvlekken en huidveroudering aan te pakken is ze thuis gestart met het gebruik van een retinolcrème. Retinol wordt in het lichaam omgezet naar de werkende stof vitamine A zuur (tretinoïne). Dit zorgt voor een snellere vernieuwing van huidcellen. Het gebruik van retinol vereist enige instructie.  De retinolcrème wordt langzaam opgebouwd en komt altijd in combinatie met een zonbeschermingscrème.

Ervaring gebruik retinolcrème

Gerrie: ‘‘Ik ben door de huidtherapeut goed voorbereid: Mijn huid moest erg wennen aan de retinolcrème. In het begin gebruikte ik de crème twee keer per week. Na één week werd mijn huid wat roder en gevoeliger. Inmiddels kan ik de crème gebruiken zonder bijwerkingen en smeer ik om de avond.  Het voelt steeds fijner aan en ik zie m'n huid in veel opzichten verbeteren.’’

Microneedling behandeling

In de praktijk zijn twee intense en diepe microneedling behandelingen uitgevoerd met een interval van twee maanden. Microneedling-pen maakt microscopisch kleine gaatjes in de huid, waardoor de huid wordt aangezet tot herstel.

In de herstelperiode maakt de huid nieuwe collageen- en elastinevezels aan. De behandeling is uiterst effectief bij huidverbetering in brede zin, dus ook voor de acnelittekens bij Gerrie. Na twee weken begint de huid te versterken en voelbaar te verbeteren. Acnelittekens worden minder diep. Na ongeveer zes weken is een aanzienlijke verbetering van de huid zichtbaar. De huid ziet er gladder en egaler uit.

Ervaring microneedling behandeling

Gerrie: ‘‘Dat de microneelding behandeling niet voor de ontspanning was, werd me al snel duidelijk. Met een soort pen behandelde de huidtherapeut mijn huid. Dit gaf een schurende en gevoelige sensatie. Ze behandelde vrij diep en maakte kanaaltjes (gaatjes) van ongeveer 1,5 mm in de huid. Na de behandeling was mijn huid rood en voelde warm aan. Dit hield ongeveer twee dagen aan. In de dagen daarop volgend is mijn huid gaan schilferen.’’

Het resultaat tot nu toe

Gerrie: ‘‘Het echte resultaat van de microneedling behandeling en frequent thuisgebruik van de retinolcrème werd ook voor familieleden en vrienden zichtbaar na de tweede microneedling behandeling. Ik krijg van mijn man en zoon geregeld complimentjes. De huidtherapeut had in de praktijk foto’s gemaakt vóór en na de behandelingen. Toen ik de foto’s naast elkaar zag was ik positief verrast! Ik ben heel nieuwsgierig wat een derde microneelding behandeling gaat doen. Die zal ik binnenkort nog ondergaan. Ik hoop dat deze verbetering van de huid ook het beeld van mijn huid langzaam zal gaan veranderen.’’

Resultaat: Gerrie vóór de behandeling | Gerrie na 2 behandelingen

Vóór de behandeling en na 2 behandelingen

Tot slot

Het resultaat op de foto’s is verkregen door twee microneelding behandelingen en het trouw gebruiken van de retinolcrème. Het gaat om de combinatie van beiden, die de verandering laten zien. De praktijk leert ons dat het een niet zonder het andere kan als er écht huidverandering is gewenst.

Meer informatie of een afspraak maken

Neem gerust contact met ons op indien u meer informatie wil ontvangen over de micorneedling behandeling en het gebruik van retinol. Voor het maken van een gratis intakegesprek of een afspraak voor microneedling, kunt u ons bereiken op het nummer 088-9904422.

8 februari 2018
Door: Kim, Huidtherapeut

Recente blogberichten
 • Nieuwsbrief november 2023 Nieuwsbrief november 2023
  Nieuwsbrief november 2023 1 november 2023

  De bladeren veranderen van kleur en het is tijd om extra aandacht aan de huid te besteden. In deze nieuwbrief zullen we je meer vertellen en lees je over de Herfstactie!

  Lees meer
 • Zonbescherming Zonbescherming
  Zonbescherming 21 juni 2023

  In deze blog vertellen we alles over SPF, verschillende soorten straling, de beste zonnecrèmes en geven we je tips!

  Lees meer
 • Nieuwsbrief november 2022 Nieuwsbrief november 2022
  Nieuwsbrief november 2022 31 oktober 2022

  De zomer is dan nu toch echt voorbij, maar wist je dat dit dé ideale periode is om te starten met huidverbetering? Bij Dermadiq hebben wij november daarom dit jaar omgedoopt tot...

  Lees meer