De badkamerdetox

De badkamerdetox

Heb jij ook al lekker vakantie maar blijf je thuis? Onderwerp je badkamerkastjes eens aan een flinke detox.

De eerste stap van de badkamerdetox is uitvinden welke verzorgingsproducten de deur uit mogen omdat je deze kan vervangen door een beter alternatief.

Om maar even met de deur in huis te vallen wordt steeds vaker bewezen dat pukkeltjes, jeuk of een droge en schilferige huid gek genoeg ontstaat door huidverzorgingsproducten. Ja, die producten die beloven ons mooier te maken. Gemiddeld gebruikt men zo’n twaalf verzorgingsproducten per dag, tijd om deze eens onder de loep te nemen!

Wie tot op heden haar dagcrème kiest op basis van een lekkere geur zal voortaan de verleiding moeten weerstaan. Het zijn slechts marketingtrucs die de huidbarrière aantasten. Hierdoor krijgen bacteriën en schimmels vrij spel wat bij langdurig gebruik kan resulteren in jeuk, schilfertjes en ontstekingen.Ga bij een dagcrème voor een pompje en laat de tubes achterwegen. In tubes zijn meer conserveringsmiddelen gebruikt om de crème te beschermen tegen oxidatie. Tevens kunnen hier gemakkelijk bacteriën en schimmels in gaan nestelen. 

Ook verzorgingsproducten met alcohol kunnen acne uitlokken of huid irritatie geven. Make-up doekjes zijn daar een van. Neem bij voorkeur een reinigingsgel of foam. 

Bij deze kritische blik kun je jezelf ook de vraag stellen of je het product écht nodig hebt en of het je huid daadwerkelijk gezonder maakt. Is het antwoord ‘nee’, dan hoort het niet (meer) in je badkamerkastje thuis. Bij Dermadiq zeggen wij altijd; Less is more. Met één goed reinigingsproduct en één goed verzorgingsproduct kom je al een heel eind. Als het niet nodig is: skip de scrubs, (vlies)maskers, oogcrèmes en luxe ampullen. Laat je goed adviseren door een huidtherapeut over producten die goed zijn voor jouw huid. Iedere huid is uniek en heeft andere behoefte.

Stap twee is de verzorgingsproducten controleren op houdbaarheid. Mascara blijft bijv maar 3 maanden goed. Je kan dit checken op de zijkant of onderkant van een product. Hierop staat een potje afgebeeld met 6M of 12M. Dit staat voor het aantal maanden houdbaar na openen.
Als je toch bezig bent, was ook even lekker je make-up kwasten uit....

Let the detox begin!

28 juli 2020
Door: Kim, Huidtherapeut

Recente blogberichten
 • Nieuwsbrief juli 2020 Nieuwsbrief juli 2020
  Nieuwsbrief juli 2020 30 juni 2020

  Het is zomer! De hittegolf van afgelopen week is nog voelbaar, onze huid gloeit nog na en de zonnebrand is niet aan te slepen. In deze nieuwsbrief bespreken we een aantal...

  Lees meer
 • Nieuwsbrief mei 2020 Nieuwsbrief mei 2020
  Nieuwsbrief mei 2020 1 mei 2020

  Dermadiq is weer volop open, en wat zijn wij blij! In deze nieuwsbrief een aantal goede tips en behandelingen voor zware vermoeide benen, vocht vasthouden, beenvaatjes en...

  Lees meer
 • Nieuwsbrief februari 2020 Nieuwsbrief februari 2020
  Nieuwsbrief februari 2020 2 februari 2020

  In deze nieuwsbrief: een uitgebreid vergelijkingsartikel tussen de Soprano laser, IPL en Diodelaser bij definitief ontharen, het juiste product voor mee op ski-vakantie en een...

  Lees meer