De badkamerdetox

De badkamerdetox

Heb jij ook al lekker vakantie maar blijf je thuis? Onderwerp je badkamerkastjes eens aan een flinke detox.

De eerste stap van de badkamerdetox is uitvinden welke verzorgingsproducten de deur uit mogen omdat je deze kan vervangen door een beter alternatief.

Om maar even met de deur in huis te vallen wordt steeds vaker bewezen dat pukkeltjes, jeuk of een droge en schilferige huid gek genoeg ontstaat door huidverzorgingsproducten. Ja, die producten die beloven ons mooier te maken. Gemiddeld gebruikt men zo’n twaalf verzorgingsproducten per dag, tijd om deze eens onder de loep te nemen!

Wie tot op heden haar dagcrème kiest op basis van een lekkere geur zal voortaan de verleiding moeten weerstaan. Het zijn slechts marketingtrucs die de huidbarrière aantasten. Hierdoor krijgen bacteriën en schimmels vrij spel wat bij langdurig gebruik kan resulteren in jeuk, schilfertjes en ontstekingen.Ga bij een dagcrème voor een pompje en laat de tubes achterwegen. In tubes zijn meer conserveringsmiddelen gebruikt om de crème te beschermen tegen oxidatie. Tevens kunnen hier gemakkelijk bacteriën en schimmels in gaan nestelen. 

Ook verzorgingsproducten met alcohol kunnen acne uitlokken of huid irritatie geven. Make-up doekjes zijn daar een van. Neem bij voorkeur een reinigingsgel of foam. 

Bij deze kritische blik kun je jezelf ook de vraag stellen of je het product écht nodig hebt en of het je huid daadwerkelijk gezonder maakt. Is het antwoord ‘nee’, dan hoort het niet (meer) in je badkamerkastje thuis. Bij Dermadiq zeggen wij altijd; Less is more. Met één goed reinigingsproduct en één goed verzorgingsproduct kom je al een heel eind. Als het niet nodig is: skip de scrubs, (vlies)maskers, oogcrèmes en luxe ampullen. Laat je goed adviseren door een huidtherapeut over producten die goed zijn voor jouw huid. Iedere huid is uniek en heeft andere behoefte.

Stap twee is de verzorgingsproducten controleren op houdbaarheid. Mascara blijft bijv maar 3 maanden goed. Je kan dit checken op de zijkant of onderkant van een product. Hierop staat een potje afgebeeld met 6M of 12M. Dit staat voor het aantal maanden houdbaar na openen.
Als je toch bezig bent, was ook even lekker je make-up kwasten uit....

Let the detox begin!

28 juli 2020
Door: Kim, Huidtherapeut

Recente blogberichten
 • Nieuwsbrief november 2023 Nieuwsbrief november 2023
  Nieuwsbrief november 2023 1 november 2023

  De bladeren veranderen van kleur en het is tijd om extra aandacht aan de huid te besteden. In deze nieuwbrief zullen we je meer vertellen en lees je over de Herfstactie!

  Lees meer
 • Zonbescherming Zonbescherming
  Zonbescherming 21 juni 2023

  In deze blog vertellen we alles over SPF, verschillende soorten straling, de beste zonnecrèmes en geven we je tips!

  Lees meer
 • Nieuwsbrief november 2022 Nieuwsbrief november 2022
  Nieuwsbrief november 2022 31 oktober 2022

  De zomer is dan nu toch echt voorbij, maar wist je dat dit dé ideale periode is om te starten met huidverbetering? Bij Dermadiq hebben wij november daarom dit jaar omgedoopt tot...

  Lees meer