De 12 actieve ingrediënten in Lycogel

De 12 actieve ingrediënten in Lycogel

Wanneer je last hebt van rosacea, acne, een vette huid of juist een hele droge huid is het moeilijk om camouflagecrème of foundation te vinden die de huid niet extra belast. Uit ervaring schrijf ik dat ik vroeger best weleens het idee had, dat foundations zorgden voor meer puistjes en verstopte poriën. Al enige tijd gebruiken wij in onze praktijk Lycogel. Een camouflageproduct dat speciaal is ontwikkeld voor gebruikers die heel bewust zijn van wat zij op hun huid smeren. 
 

Lycogel is anders

De gebruikers van Lycogel kunnen beamen dat Lycogel écht anders is dan andere camouflagecrèmes en foundations. Met het gebruik van Lycogel investeer je in een mooie camouflage, maar op langere termijn ook in de gezondheid van jouw huid. Dit klinkt veelbelovend en bijzonder. Lycogel is uniek door het LYCO-complex. Dit is een combinatie van actieve ingrediënten die de huid voorzien van zuurstof, hydratatie en voedingsstoffen. De actieve ingrediënten in Lycogel hebben wij onder de loep genomen.

Ingrediënten die de opname van zuurstof bevorderen

① Biodyne (Saccharomyces Lysate)
Een combinatie van peptiden, aminozuren, proteïnen en mineralen. Deze combinatie veroorzaakt stimulatie van de opname van zuurstof bij fibroblasten. Dit zorgt ervoor dat de fibroblasten worden gestimuleerd om harder te werken.

② Squaleen
Squaleen is een meervoudig onverzadigde olie, terug te vinden in plantaardige olijfolie. Het helpt de huid vocht vast te houden, verhoogt de celvernieuwing en zuurstofopname.

Ingrediënten die de opname van vocht bevorderen

③ Sodium Hyaluronate
Het zogehete hyaluron kan zeer grote hoeveelheden watermoleculen aan zich binden: zes liter watermoleculen per één gram hyaluron. Hyaluron vermindert het vochtverlies in de huid en zorgt voor een beschermende barrière van de huid.

④ Epicalmin
Deze combinatie van drie plantenextracten zorgt ervoor dat het natuurlijke afweersysteem versterkt. Bestaande uit:

 •      Notengrasextract
 •      Japanse kamperfoelie extract
 •      Stekelnootextract

⑤ AC Barrier Protect
De AC Barrier Protect verbetert de beschermende barrière van de huid tegen invloeden van buitenaf en behoudt het optimale vochtgehalte van de huid. Bestaande uit:

 •      Gerstemoutextract
 •      Sandelhoutextract
 •      Boomschorsextract

Ingrediënten die de opname van voedingstoffen bevorderen

⑥ Phyto Cell Tec (Malus Domestica Fruit Cell Culture)
Appelextract wordt ingezet om de levensduur van huideigen stamcellen te beschermen en biedt bescherming tegen schade door UV-straling.

⑦ Skinasensyl
Het eiwit ''acetyl tetrapeptide-15'' vermindert het vrijkomen van pro-inflammatoire neurotransmitters. Met andere woorden: het voorkomt ontstekingen en puistjes!

⑧ Phospholipids Delevered Antioxidanten
Deze formule bestaat uit drie verschillende antioxidanten met een eigen werking.

 •      Retinylpalmitaat: vitamine A! Het meest fijnste ingrediënt in huidverzorging op aarde als het gaat om stimulatie van celvernieuwing. Dit antioxidant wordt in het lichaam omgezet naar retinol. Retinol op zichzelf is voor sommige huidtypen te heftig. Retinylpalmitaat is een betere optie voor gebruikers met een gevoelige huid.
 •      Tocoferylacetaat: vitamine E is een huidverzorgend ingrediënt dat het genezingsproces van de huid bevordert en de barrièrefunctie versterkt. Wat veel mensen niet weten is dat vitamine E ook een natuurlijk conserveringsmiddel is. De antioxidant beschermt de camouflagecrème tegen bederf.
 •      Ascorbyl Palmitaat: weer vitamine A! Deze in vet oplosbare vitamine A (makkelijk voor de huid om op te nemen) beschermt collageen en celmembraam.

⑨ Olea Europaea
Het olijfblad bevat een van de meest krachtige antioxidanten die er bekend zijn. In het blaadje zitten verschillende antioxidanten die in staat zijn schadelijke vrije radicalen op ruimen. Vrije radicalen beschadigen onze celstructuur en het DNA. Het olijfbladextract ondersteunt het herstel van de huid.

⑩ Triple A complex
Het Triple A complex bestaat uit algenconcentraat en bijvoetconcentraat. Beiden werken verkoelend op de huid, verminderen roodheid en irritatie.

⑪ Zinc PCA
Zink is een antioxidant, en dat betekent dat het een rol heeft in het onschadelijk maken van vrije radicalen (die het DNA kunnen beschadigen). Tevens speelt zink een belangrijke rol bij de aanmaak van collageen. Bij het aanbrengen van het ingrediënt zink op de huid, gaat het meteen de ontwikkeling van bacteriën tegen, waaronder de Propioni bacterium Acnes. Deze bacterie veroorzaakt ontstekingen bij acne.

⑫ Centella Asiatica Extract
Aziatisch waternavelextract is effectief bij de het tegengaan van ontstekingen waardoor de kans op littekentjes kleiner is. Tevens wordt Aziatische waternavelextract ingezet voor bevordering van de wondgenezing.

Verzorging of camouflage?

Na het bovenstaande te hebben gelezen, zou je haast denken dat we het hebben over een voedende en verzorgende dag- of nachtcrème. Maar, het is toch écht een camouflagecrème die als foundation dagelijks te gebruiken is om de huid mooi te camoufleren en te verbeteren. Daarom nog eens de  punten op een rij waarom Lycogel zo geweldig is.

De 10 redenen waarom wij, huidtherapeuten van Dermadiq, Lycogel aanbevelen:

 1. Camoufleert roodheid en bevordert een snel herstel van de huid na een intensieve huidbehandeling (zoals een acnebehandeling of een fruitzuurpeeling)
 2. Laat de huid ademen
 3. Geeft meer stevigheid aan de tere huid rondom de ogen
 4. Geschikt voor de meest gevoelige huidtypen
 5. Geeft een super natuurlijke dekking die de hele dag (en nacht) standhoudt
 6. Verbetert de huid terwijl jij er fantastisch uitziet
 7. Water- en wrijf vast: ja echt waar, zonder jouw reinigingsproduct niet zomaar te verwijderen… U kunt zelfs een regenbui overleven met deze waterbestendige camouflagecrème.
 8. Beschermt tegen zonlicht met een parabene vrije zonnebrandfactor (SPF) 30
 9. Bomvol actieve ingrediënten zoals peptiden en antioxidanten
 10. Last but not least: omdat het simpelweg doet wat het belooft!

Oja, hadden we al vermeld dat Lycogel in twaalf verschillende tinten beschikbaar is? 

Tot slot

Lycogel is een camouflagecrème die niet afgeeft en de hele dag en nacht blijft zitten, tot in de late uurtjes. Een camouflagecreme die jouw huidprobleem zoals droge, schilferige, vette of acnegevoelige huid niet belast en irriteert. Een camouflagecreme die jou niet in de steek laat bij de warmte van de openhaard of de weersverwachtingen op de koude (en natte) winterdagen. En dan ook nog een camouflagecrème die jouw huid gezonder laat worden…

 

Bestaat dat? Ja, dat bestaat!

20 december 2017
Recente blogberichten
 • Nieuwsbrief november 2023 Nieuwsbrief november 2023
  Nieuwsbrief november 2023 1 november 2023

  De bladeren veranderen van kleur en het is tijd om extra aandacht aan de huid te besteden. In deze nieuwbrief zullen we je meer vertellen en lees je over de Herfstactie!

  Lees meer
 • Zonbescherming Zonbescherming
  Zonbescherming 21 juni 2023

  In deze blog vertellen we alles over SPF, verschillende soorten straling, de beste zonnecrèmes en geven we je tips!

  Lees meer
 • Nieuwsbrief november 2022 Nieuwsbrief november 2022
  Nieuwsbrief november 2022 31 oktober 2022

  De zomer is dan nu toch echt voorbij, maar wist je dat dit dé ideale periode is om te starten met huidverbetering? Bij Dermadiq hebben wij november daarom dit jaar omgedoopt tot...

  Lees meer