•  
  •  
  •  
Huidproblemen
Huidbehandelingen

Litteken behandeling

Littekens kunnen jeuk of pijn veroorzaken, een gewricht in zijn beweging beperken en soms leiden tot psychosociale klachten als de gevolg van schaamte voor cosmetische ontsieringen. De huidtherapeut kan één van de volgende technieken toepassen om uw klachten te verminderen.

Littekenmassage

De huidtherapeut kan met speciale "massagetechnieken" de doorbloeding verbeteren, spanning en verklevingen opheffen of harde plekken weer zacht en soepel maken. Ook zal hiermee pijn en jeuk verminderen en het litteken minder zichtbaar maken. Bij de littekenmassage kan gebruik worden gemaakt van een endermologie apparaat, waarbij het litteken wordt “opgetild” en losgemaakt van de onderste laag.

Siliconenpleisters

Bij behandeling van nieuwe en bestaande hypertrofische of keloïdale littekens, kan behandeling met siliconenpleisters effectief zijn. Door de druk van deze pleisters kan worden voorkomen dat een nieuw litteken uitgroeit tot een verdikt, hypertrofisch litteken. Ook kan deze vorm van littekentherapie effectief worden ingezet bij de behandeling van brandwondenlittekens.

Chemische peelings

Met name bij acnelittekens kunnen chemische peelings verbetering bieden. Hierbij wordt met een zuuroplossing het bovenste huidlaagje verwijderd, waardoor littekens afvlakken en minder zichtbaar worden. Meer informatie over chemische peelings vindt u op de desbetreffende pagina.

Microneedling

Bij sommige, slecht doorbloedde littekens, kan microneedling worden ingezet om het litteken soepeler, egaler van kleur en minder zichtbaar te maken. Voor meer uitleg over microneedling, kunt u op de desbetreffende pagina kijken.

Vergoeding

Littekentherapie wordt in sommige gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar. Uw huidtherapeut kan uw litteken beoordelen en inschatten of u voor vergoeding in aanmerking komt.

Laserbehandelingen