•  
 •  
 •  
Huidproblemen
Huidbehandelingen

Acne behandeling

Acne is een aandoening die wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren. Deze oorzaken kunnen niet door de huidtherapeut worden weggenomen. Het doel van de acnebehandeling in de praktijk is dan ook het onder controle brengen en verminderen van symptomen als mee-eters, puistjes en eventuele achtergebleven littekens.

Mee-eters

"Ik had last van mee-eters, toen ben ik op advies van huidtherapeut Marjolie de scrub met benzoylperoxide van Lira gaan gebruiken. Dit in combinatie met drie acnebehandeling hebben mijn mee-eters onder controle gekregen."

Eline Hendriks, Utrecht, 20 jaar Resultaat:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Zuiverende behandeling bij onrustige huid

Een standaard acnebehandeling in de praktijk bestaat uit het reinigen van de huid, waarbij blackheads (mee-eters) en whiteheads (gesloten talgbultjes) verwijderd worden. Eventuele ontstekingen worden zorgvuldig met een naaldje aangeprikt en uitgedrukt zonder dat er littekens ontstaan. Door het tijdig verwijderen van mee-eters, wordt voorkomen dat er “nieuwe” puistjes ontstaan. Deze behandeling dient in het begin van het behandeltraject regelmatig herhaald te worden, tot de acne onder controle is. Later kan worden afgebouwd en wordt de huid thuis goed onderhouden met producten. Wanneer door de huisarts of specialist medicatie is voorgeschreven wordt de behandeling hierop aangepast. Naast behandelingen in de praktijk, geeft de huidtherapeut je ook een duidelijk en eerlijk advies over producten voor thuis.  Wat werkt bij onrustige en acnegevoelige huid? Wat werkt absoluut niet? Wat kun je zelf thuis doen om acne te verminderen?

Extra boost voor de huid

Om het effect van de behandeling te vergroten, kan er worden gekozen voor een fruitzuur peeling. Peeling is een techniek waarbij oude oppervlakkige huidcellen verwijderd worden, waardoor de huid wordt gestimuleerd nieuwe cellen aan te maken. Door de exfoliatie (afschilfering) van de huid, worden oorzaken als een toegenomen talgproductie en verstopping van de talgklieruitgang aangepakt. Aangemaakt talg kan hierdoor op een natuurlijke manier de huid verlaten. Wanneer de huid geneest, ontstaat er een gladdere, egalere huid met minder mee-eters en puistjes.

Acnepakket

Het onder controle krijgen van acne vergt continue aandacht. Dermadiq heeft een pakket samengesteld waarbij eerst de acne sterk wordt verminderd, dit vindt plaats in een van de huidtherapie praktijken. Wanneer het resultaat er is, worden de middelen aangeboden om de acne blijvend onder controle te houden. Hoe ziet zo'n pakket er uit:

 1. De intake: de huidtherapeut analyseert jouw huid en stelt een persoonlijk behandelplan op. Je ontvangt ter voorbereiding op een behandeling producten met de instructie die hierbij hoort. Je begint dus zelf met het voorbehandelen van je huid.
 2. Tijdens de tweede afspraak wordt een acnebehandeling met fruitzuurpeeling op maat uitgevoerd. Omdat je zelf al het nodige voorwerk gedaan hebt zal het resultaat enkele dagen na de peeling al zichtbaar zijn.
 3. De derde behandeling bestaat ook uit een peeling. Deze wordt afhankelijk van de resultaten specifiek voor jou samengesteld. Tussentijds kun je altijd even bellen als je ergens vragen over hebt.
 4. Tussen alle behandelingen door en vooral ook na de behandelingen blijf je producten gebruiken die je helpen de acne onder controle te houden.

Vergoeding

De huidtherapeut zoekt graag voor je uit wat jouw zorgverzekering kan betekenen. Mogelijk krijg je de acnebehandeling helemaal of deels vergoedt van de zorgverzekeraar.

Video acne | Acnetherapie met fruitzuurpeeling
Laserbehandelingen