Dermadiq

Veelgestelde vragen | Fruitzuurpeeling

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Wij adviseren om een behandeling met peeling in kuur-verband te ondergaan. Dat betekend zes behandelingen met tussenpozen van twee tot drie weken. Er zijn meerdere behandelingen met peeling nodig om optimaal resultaat te bereiken.

Heb ik een verwijzing nodig voor behandeling bij de huidtherapeut?

Nee, een verwijzing voor een behandeling met peeling is niet verplicht, tenzij Dermadiq de behandeling zal declareren bij uw zorgverzekeraar.

Heb ik recht op een vergoeding van de kosten?

Bij de diagnose acne kunnen de kosten van de behandeling met peeling gedeclareerd worden bij uw zorgverzekeraar. De hoogte van deze vergoeding verschilt per zorgverzekering. De huidtherapeut kan u informeren hoeveel u vergoedt krijgt.

Welke huidreactie kan ik verwachten?

De huidreactie na de behandeling is afhankelijk van uw huidreactie tijdens de peeling en de diepte van de peeling. Over het algemeen zal uw huid de dag van de peeling rood-roze zijn en warm aanvoelen. Dit trekt de volgende dag weg. De huid kan trekkerig en strak aanvoelen. Na een tot drie dagen begint uw huid te schilferen. Dit zal vijf dagen aanhouden en is een zeer gewenst effect. Bij diepere peelings kan de huid plaatselijk een tijdelijke donkere verkleuring aannemen en kleine korstjes vormen. Deze korstjes verdwijn en binnen een à twee weken.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Nadat de huid is hersteld, wat ongeveer een tot twee weken duurt, zal de huidstructuur aanzienlijk verbeteren. Pigmentvlekken worden minder, ontstekingen nemen af en acnelittekens vervagen. Uw huid voelt gladder aan en wordt egaler. Mee-eters zullen verminderen en er zullen hierdoor minder ontstekingen ontstaan.

Kan ik in de zomer behandeld worden?

Een peeling maakt de huid dunner en daarmee gevoeliger voor zonlicht. De huid zal extra goed beschermt moeten worden tegen zonlicht. Vanwege het risico op pigmentaties gedurende de zomerperiode, worden er alleen oppervlakkige peelings uitgevoerd. U zal daarbij zelf extra zorgvuldig moeten omgaan met het smeren van een zonnebrandcrème met factor (SPF) 30 of 50.

Wat moet ik doen bij het vellen van mijn huid?

Als de huid gaat vervellen dan kan u beter niet aan de velleltjes zitten. Masseer de huid met een lichte scrub om de velletjes te verwijderen. Wij adviseren het gebruik van een voedende en hydraterende crème zonder parfum en andere hulpstoffen. 

Waar kan ik terecht?

Dermadiq heeft verschillende praktijken in Midden-Nederland waar professionele huidtherapeuten voor u klaarstaan.

» Beuningen
» Tiel
» Utrecht
» Zaltbommel

Meer informatie of een afspraak maken

Neem gerust contact met ons op indien u meer informatie wil ontvangen over een behandeling met een fruitzuurpeeling. Voor het maken van een vrijblijvend intakegesprek, kunt u ons bereiken op het nummer 088-9904422, gebruik maken van de afspraak-knop of het contactformulier.

Vul onderstaand je gegevens in en de huidtherapeut neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.
  •  
  •  
  •  
  •  
Klik hier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief