Dermadiq

Behandelingen van ongewenste haargroei bij transgenders

Een transgender persoon kan in transitie gaan om geheel of gedeeltelijk van geslacht te veranderen. Een geboren vrouw kan in transitie gaan om een man te worden en viceversa. Deze weg gaat gepaard met medische, psychische en sociale aspecten. Vanwege één of meerdere van deze aspecten kan het gewenst zijn om ongewenste haargroei te verwijderen. Hormonale behandeling bij transgender vrouwen heeft vaak onvoldoende resultaat in het gelaat en kan als storend worden ervaren.

In eerste instantie neemt de lichaamsbeharing door medicatie af, maar wanneer dit stagneert kan er gekozen worden voor definitieve ontharing door middel van laser. Vaak is dit het geval bij de baardstreek. Voor een vrouw met een mannenlichaam is het erg normaal om af te willen van borsthaar, baardhaar en ongewenste haargroei op andere plaatsen op het lichaam. 

Dermadiq werkt met de LightSheer Diodelaser. Deze laser heeft door zijn unieke golflengte (810 nm) veel voordelen ten opzichte van andere laser- of lichtapparaten. Bij witte, blonde, grijze of rode haren is laserontharing niet mogelijk, maar dit kan wel behandeld worden door middel van elektrische epilatie. 

Kom ik in aanmerking voor laserontharen?

Een laserbehandeling met de LightSheer Diodelaser is geschikt voor donkere haren en kan niet worden uitgevoerd op wit, blond, grijs of rood haar.

     » De behandeling kan worden uitgevoerd op de lichte huid en donkere huid
     » Alle vormen van (lichtbruine tot donkere) overbeharing in het gezicht en op het lichaam
     » Ingegroeide (baard)haren

Voordelen van laseren

Definitieve ontharing met een Diodelaser kent veel voordelen. Het is een snelle en effectieve behandeling voor de vermindering van vervelende (over)beharing op het lichaam of gelaat.

     » Met een laser kan in een korte tijd een groot oppervlak worden behandeld
     » De vorming van bultjes door ingegroeide haren of scheren aanzienlijk verminderen
     » De huid zal niet meer schraal, beschadigd of geïrriteerd zijn
     » Gemiddeld acht behandelingen nodig
     » Tot slot, de garantie: een LightSheer Diodelaser vermindert definitief de haargroei met 80%

Video ongewenste haargroei | laserbehandeling

Intakegesprek

Een eerste consult bij Dermadiq is altijd geheel kosteloos en vrijblijvend. Tijdens het intakegesprek beoordeelt de huidtherapeut de huid en de haargroei en bepaalt ze samen met u het behandelplan. De huidtherapeut kan een kostenplaatje schetsen en meer inzicht geven in vergoedingen van de zorgverzekeraar.

Vergoeding en meer informatie

Transgender-zorg wordt volledig vergoed uit de basisverzekering. U heeft een verwijzing van uw arts bij het VUmc nodig. Voor het maken van een gratis intakegesprek en proefbehandeling, kunt u ons bereiken op het nummer 088-9904422, gebruik maken van de afspraak-knop of het contactformulier.

Vul onderstaand je gegevens in en de huidtherapeut neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.
  •  
  •  
  •  
  •  
Klik hier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief