Dermadiq

Veelgestelde vragen | Definitieve ontharing

De huidtherapeuten van Dermadiq zijn gespecialiseerd in het laseren van ongewenste haargroei en overbeharing met de LighSheer Diodelaser; de ‘Gouden Standaard’ in de laserontharing.

Altijd een intakegesprek

Voordat de laserbehandeling gestart wordt, vindt een uitgebreid intakegesprek plaats. Indien nodig wordt een proefflits uitgevoerd. Het intakegesprek is bij laserontharen van groot belang; laseren is namelijk niet zonder risico’s. Bij gebruik van bepaalde medicatie of bij frequente blootstelling aan de zon(nebank) is het risico op complicaties te groot om te behandelen.

Veelgestelde vragen over laserontharen

Hoe werkt een laserbehandeling?
De zeer geconcentreerde lichtbundel die uit de laser komt, wordt opgenomen door het pigment van de haar en omgezet in warmte. Indien de haar zich in de juiste groeifase bevindt, beschadigt de haarwortel zodanig, dat er geen nieuwe haar terug groeit.

Hoe veel laserbehandelingen heb ik nodig?
Voor optimaal resultaat zijn gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig, met tussenpozen van 6 weken.

Kan wit, grijs of rood haar ook gelaserd worden?
Nee, omdat deze haren geen pigment bevatten, kunnen deze niet behandeld worden met lasertherapie.

Is laseren pijnlijk?
Laserontharing is niet pijnloos, maar de behandeling is goed te verdragen. Het gevoel wordt soms omschreven als ‘warme speldenprikken’.

Zijn er risico’s verbonden aan een laserbehandeling?Behandeling met de vaatlser is niet geheel zonder risico’s. Complicaties die zich kunnen voordoen zijn oppervlakkige verbrandingen (wanneer bepaalde medicijnen worden gebruikt en wanneer de huid dunner is gemaakt door peelingen etc.) van de opperhuid en pigmentaties (wanneer de huiddirect na de behandeling wordt bloodgesteld aan zonlicht en/of zonnebank). Deze complicaties zijn vrijwel altijd van voorbijgaande aard.

Kan de donkere huid ook behandeld worden?
Ja, de LightSheer is ook geschikt voor laserontharing van de donkere huid.

Is laser ontharen 100% definitief?
Nee, geen enkele methode voor ‘definitief ontharen’ is helemaal definitief. Er kunnen altijd nieuwe haren terug groeien, waardoor een onderhoudsbehandeling eens per 6-12 maanden nodig is.

Prijzen en vergoeding

Lasertherapie bij overbeharing en ongewenste haargroei in het gezicht wordt (vaak) vergoed uit de aanvullende zorgverzekering. Soms is hiervoor een verwijzing nodig van de huisarts. Wil je weten hoeveel jij vergoed krijgt voor lasertherapie? Neem contact op en de huidtherapeut kan dit snel voor je uitzoeken.

Vul onderstaand je gegevens in en de huidtherapeut neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.
  •  
  •  
  •  
Klik hier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief