Dermadiq

Behandeling bij acne en een onrustige huid

Een onrustige huid en acne

Een onrustige huid is heel vervelend. Het gaat om jouw gezicht en voor je gevoel kan iedereen het zien. Het liefst wil je een egale, rustige en mooie huid die uitstraalt hoe jij je voelt. Helaas hebben veel mannen, vrouwen, jongens en meisjes van allerlei leeftijden te maken met een onrustige huid. Wij spreken dan van acne. Acne is een verzamelnaam voor alle huidbultjes en huidplekjes die door de talgklieren worden veroorzaakt. Zowel het klassieke beeld van juigdpuistjes als een vette huid met enkele mee-eters vallen onder ''acne''.

Doorgaans krijgen jongens en meiden rond hun twaalfde voor het eerst te maken met onrustige huid, of zogezegd 'acne'. Dit gebeurd onder invloed van hormonen. De huid wordt vetter en dikker waardoor mee-eters, puistjes en bultjes ontaan. Iemand met een acnegevoelige huid zal altijd last houden van een onrustige huid op bepaalde momenten in het leven. Tijdens hormonale veranderingen, periode van stress, roken, alcholgebruik en veranderingen in het voedingspatroon. Ook op latere leeftijd kan iemand acne krijgen, met verschillende oorzaken ten grondslag. De huidtherapeuten van Dermadiq zijn gespecialiseerd in het behandelen van  alle vormen van acne. Het behandelplan bestaat uit huidproducten die je thuis gebruikt en enkele acnebehandelingen.

Mee-eters

"Ik had last van mee-eters, toen ben ik op advies van huidtherapeut Marjolie de scrub met benzoylperoxide van Lira gaan gebruiken. Dit in combinatie met drie acnebehandeling hebben mijn mee-eters onder controle gekregen."

Eline Hendriks, Utrecht, 20 jaar Resultaat:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

De eerste stap

Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek kunnen wij jouw huid en situatie goed beoordelen. De huidtherapeut schets aan de hand van deze informatie een beeld:

 • Welke huidproducten jouw huid kunnen verbeteren;
 • Wat je zelf kan doen om de acne en onzuiverheden te verminderen;
 • Welke huidbehandeling het best bij jou past;
 • Hoe vaak je een dergelijke behandeling kan ondergaan;
 • Wat de kosten zijn om tot acceptabel resultaat te komen.

Zuiverende behandeling bij onrustige huid

Het doel van een behandeling bij een onrustige (acne) huid, is het verminderen van onzuiverheden en voorkomen van nieuwe onzuiverheden. De acnebehandeling in de praktijk bestaat uit het reinigen van de huid en het verwijderen van mee-eters, puistjes, ontstekingen en talgbutjes. Hierdoor wordt voorkomen dat er nieuwe ontstekingen, met (in het ergste geval) littekentjes ontstaan. Om het effect van de standaard acnebehandeling te versterken, kan in overleg met de huidtherapeut, worden gekozen een chemische peeling (fruitzuur peeling) in te zetten. Naast behandelingen in de praktijk, geeft de huidtherapeut je ook een duidelijk en eerlijk advies over producten voor thuis.

Video acne | Acne behandeling

Behandeling acnelittekens

Bij een vorm van acne waar vooral ontstekingen de boventoon voeren, kunnen eerder littekentjes achterblijven. Na die vervelende onstekingen óók nog met littekentjes achter blijven, kan behoorlijke invloed hebben op de kwaliteit van het leven. Wij begrijpen heel goed dat ook hier een gave en egalere huid wenselijk is. Een huid waarbij de littekens minder opvallen.

De huidtherapeuten van Dermadiq zijn gespecialiseerd in littekenbehandeling en zetten verschillende behandeltechnieken in om acnelittekens minder zichtbaar te maken. Deze vorm van littekenbehandeling heeft tot doel: een gladdere huid, minder kleurverschil in het littekenweefsel en jou een fijn gevoel geven over jouw huid. De huidtherapeut bepaalt samen met jou of een van de volgende methoden geschikt voor je is:

Vergoeding

Acnebehandelingen en behandeling van acnelittekens in het gelaat wordt met verwijzing van de huisarts en/of medisch specialist vergoedt uit de aanvullende zorgverzekering. Wil je weten hoeveel jij vergoed krijgt? Vul onderstaande formulier in en de huidtherapeut zoekt dit voor je uit.

Meer informatie of afspraak maken

Neem gerust contact met ons op indien u meer informatie wil ontvangen over acnebehandelingen en behandeling voor acnelittekens. Voor het maken van een vrijblijvend intakegesprek, kunt u ons bereiken op het nummer 088-9904422, gebruik maken van de afspraak-knop of het contactformulier.

Vul onderstaand je gegevens in en de huidtherapeut neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.
 •  
 •  
 •  
 •  
Klik hier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief