Dermadiq

Zonbescherming

8 tips voor verantwoord zonnen

  1. Vermijd de piekuren (als de UV-kracht op zijn hoogst is) tussen 11:00 - 15:00 uur.
  2. Draag een mooie (strand)hoed of pet. Let er op dat de hoed geen UV-straling doorlaat.
  3. Gebruik zonnebrandcrème met SPF 30 of 50. Wil je weten welke SPF hoort bij jouw huidtype? Lees dan verder...
  4. Gebruik een zonnebril die de UV-A en UV-B straling tegenhoudt. Kinder(speelgoed)brillen bevatten vaak geen UV filters in de plastic glazen, hierdoor bestaat een mogelijkheid dat de ogen schade oplopen. Een goede zonnebril heeft een CE-markering.
  5. Draag bedekkende en beschermende kleding (met name voor de rug en schouders). Denk bijvoorbeeld aan een wandelingetje over de boulevard of door de branding, een ijsje halen, snorkelen net onder het wateroppervlak.
  6. Zoek de schaduw op en vermijd direct contact met zonlicht. Houdt er rekening mee dat je onder de parasol ook kunt verbranden.
  7. Drink veel water! Zo voorkom je uitdroging en hoofdpijn.
  8. Toch een beetje verbrand? Verkoel je huid met een natte koude handdoek en verzorg je huid met een herstellende lotion of crème.
     

Gratis zonbeschermings- en productadvies

Als huidtherapeutische praktijk geven wij je graag advies over zonnebrandcrème, zonbescherming en huidverzorging. Een onverantwoordelijke blootstelling aan UV-licht kan op langertermijn huidveroudering en huidkanker verzoorzaken. Door goede voorlichting en advies voor het gebruik van zonpreventie kan huidschade door zonlicht beperkt worden.

Misschien vind u dit ook interessant?

Wist je dat als de zon niet schijnt, er ook UV-straling is? En dat bij twee minuten onbeschermde blootstelling aan zonlicht al DNA-schade kan optreden? Dat zonverbranding die je voor je twintigste oploopt het meest schadelijk is? In deze blog leg ik je uit waar je op moet letten bij het kiezen van een zonnebrandcrème en hoe je verantwoord de zon in kan.

Zonbescherming is een veel besproken en beschreven onderwerp. Enkele punten die ons de laatste tijd opvielen waren die over schadelijke ingrediënten in zonnebrandcrèmes, zonnebankgebruik om de huid voor te bereiden op zonlicht en een vitamine D tekort door het smeren met een zonnebrandcrème. Maar in hoeverre kloppen deze uitspraken? Wij zochten dit voor je uit! 

Dermadiq heeft verschillende praktijken in Nederland waar professionele huidtherapeuten voor u klaarstaan.

Contactgegevens praktijken

Klik hier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief