Dermadiq

Oedeemtherapie na borstkanker: wanneer en waarom?

Mogelijk is bij u operatief een tumor en enkele lymfeklieren verwijderd. Het verwijderen van lymfeklieren zorgt voor een verslechterde afvoer van lymfevocht waar u last van kan hebben. Ook bestraling en littekenvorming kan zorgen voor beschadiging en obstructie aan lymfebanen, met niet vermoede klachten voor u als gevolg.

Wij, huid- en oedeemtherapeuten bij Dermadiq, kunnen u verder helpen. Aan de hand van uw klachten stellen wij een persoonlijk behandelplan op, zodat u zo snel mogelijk klachtenvrij bent. Er zijn daarvoor een aantal behandelmethodes, zoals:

Manuele lymfedrainage

Met een zacht pompende handbeweging activeren wij het fijne netwerk van de lymfevaten direct onder de huid. We verplaatsen het overtollige lymfevocht en maken verhard weefsel (fibrose) weer soepel. De pijnlijke stijfheid neemt af.

Lymfedrainage

Littekenmassage

Met speciale masssagegrepen kunnen wij de doorbloeding verbeteren, spanning en verklevingen opheffen of harde plekken weer zacht en soepel maken. Pijn en jeuk verminderen en het litteken zal minder zichtbaar maken. Bij de littekenmassage kan gebruik worden gemaakt van endermologie, waarbij het litteken wordt “opgetild” en losgemaakt van de onderste laag.

Oedeem en litteken borst

"Ik kwam bij Dermadiq in Tiel omdat ik na de operatie aan mijn borst een verkleefd litteken had en geregeld pijnlijke steken in mijn flank. We zijn nu 5 weken verder en het litteken ziet er soepel uit en ik heb minder pijnklachten. Het ''volle'' gevoel onder mijn oksel is erg afgenomen. Stephanie, dankjewel voor de prettige behandeling!"

Anoniem, Tiel, 59 jaar Resultaat:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lymfetape

De lymfetape, die aangebracht wordt op uw huid, zorgt voor een verbeterde circulatie van bloed en lymfevocht.  Hierdoor wordt de afvoer van lymfevocht en afvalstoffen verbeterd. Dit komt het genezingsproces ten goede. Door de liftende werking van de tape, word de druk op de zenuwuiteinden geringer waardoor pijn vermindert.

Compressieproducten

Wij verstrekken Therapeutische Elastische Kousen (TEK) en andere compressieproducten. Als de vochtophoping in het oedeemgebied niet meer verder afneemt dan meten wij een TEK aan om het ontstaan van nieuwe oedeemvorming te voorkomen. De situatie wordt dan gestabiliseerd voor u.

Vergoeding

Oedeemtherapie wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. 

Meer informatie of een afspraak maken

Neem gerust contact met ons op indien u meer informatie wil ontvangen over een oedeembehandeling na borstkanker. Voor het maken van een vrijblijvend intakegesprek, kunt u ons bereiken op het nummer 088-9904422, gebruik maken van de afspraak-knop of het contactformulier.

Vul onderstaand je gegevens in en de huidtherapeut neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.
  •  
  •  
  •  
  •  
Klik hier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief