Dermadiq

Oorzaken en behandeling | Huidveroudering

Wie wil er nou niet een jeugdig uiterlijk? Een stralende huid die past bij hoe jij je voelt. Helaas blijft (ook ons) klokje tikken en hoort huidveroudering bij het ouder worden. Bij huidveroudering zien we niet alleen lijntjes en rimpels, maar ook zonschade, pigmentvlekken (ouderdomsvlekken en levervlekken), gesprongen bloedvaatjes en verhoorningen. Naarmate de huid ouder wordt, kleurt deze grauwer. We leggen je graag uit hoe deze huidveranderingen ontstaan en wat je kan doen om de huid te verbeteren en gezond te houden.

Oorzaken huidveroudering

Huidveroudering, ook wel bekend als ''aging'' ontstaat door zowel intrinsieke factoren(zelf geen invloed op) als extrinsieke factoren (zelf grote invloed op). Factoren waar je geen invloed op hebt zijn:
» Genen
» Huidskleur en huidtype

Factoren die beïnvloedbaar zijn:
» Roken
» Stress
» Langdurig nuttigen van ongezonde voeding
» Langdurige onbeschermde blootstelling aan zonlicht én
» Zonnebankgebruik

De laatste zorgt in 75 procent van de gevallen voor de eerste symptomen van huidveroudering. Door deze intrinsieke en extrinsieke factoren verouderen onze cellen en worden de strengen met DNA korter. Ons lichaam ''verouderd'' en de huid ook.

Huidveroudering vanaf 25 jaar

Bij huidveroudering denken wij al snel aan ons gezicht. Maar ook de handruggen, hals en decolleté kunnen er sneller verouderd uitzien door te veel onbeschermde blootstelling aan zonlicht. Huidveroudering is op te delen in vier verschillende gradaties.

Gradatie 1, beginnen veroudering: in de leeftijd 25 tot 35 jaar zijn de eerste tekenen van huidveroudering op te sporen. Dit uit zich met zeer lichte pigmentvlekjes en mogelijk wat fijne lijntjes van een vochtarme huid.

Gradatie 2, milde huidveroudering: In de leeftijd 35 tot 50 jaar zullen bij de meeste mannen en vrouwen de eerste ''echte'' symptomen van huidveroudering zichtbaar zijn. Denk hierbij aan pigmentvlekken, fijne lijntjes op de wangen en beginnende ''kraaienpootjes''. Ook kunnen er ouderdomswratjes en verhoorningen ontstaan.

Gradatie 3, gevorderde huidveroudering: in de leeftijd 50 tot 65 jaar zijn veel kleurverschillen in de huid zichtbaar, afwisselde pigmentaties met zichtbare bloedvaatjes. Er zijn verhoorningen te zien en de fijne lijntjes gaan over de rimpels.

Gradatie 4, ernstige huidveroudering: in de leeftijd 65+ ziet de huid er grauw (grijs) uit door een slechte doorbloeding. Rimpels, pigmentaties, verhoorning en ouderdomswratten staan op de voorgrond.

Microneedling 2 behandelingen | Voor- en na foto's

Lees hier Gerries verhaal »

Huidverbetering

"Ik kom al een tijd bij Stephanie, de huidtherapeute in Tiel. Niet alleen is ze erg vriendelijk, ze is ook zeer bekwaam op het gebied van huidtherapie. Ik kom er graag en de behandelingen geven stuk voor stuk resultaat! Ik kan deze praktijk en vooral Stephanie van harte aanbevelen."

Yolanda van Driel, Tiel Resultaat:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Behandelmogelijkheden
Dermadiq beschikt over diverse behandelmethoden voor huidverbetering.

Huidverbetering met fruitzuur peelings

Pelings zoals een TCA peeling, Jessner peeling of Retinol peeling worden tijdens een gezichtsbehandeling gebruikt om de aanmaak van cellen te stimuleren. De huid vernieuwd. Zeer geschitk voor het aanpakken van lichte pigmentvlekjes en fijne lijntjes (gradatie 1). 

Huidverbetering met microneedling

Met de Dermapen worden minuscule gaatjes in de huid gemaakt. De huid moet hard werken om nieuw collageen, elastine, fibroblasten en huidcellen aan te maken. Dit resulteert in diepere huidverbetering waarbij het mogelijk is de huidstructuur te corrigeren. Een gezichtsbehandeling met microneedling is geschikt voor pigmentvlekjes, fijne lijntjes, beginnende kraaienpootjes, onrustig uitziende huid en bij een slechte huiddoorbloeding (gradatie 2, 3 en 4).

Huidverbetering met IPL behandelingen

Met een IPL behandeling worden pigmentvlekken en roodheid (vaatjes) sterk verminderd. Geschikt voor pigmentaties en zichtbare bloedvaatjes (gadatie 2, 3 en 4).

Huidverbetering met producten

Naast een aantal intensieve behandelingen in de praktijk gaat u de rest van de tijd thuis zelf aan de slag met verbetering van uw huid. Hiervoor adviseren wij één of twee producten met actieve ingrediënten die bijdragen aan vernieuwing en versteviging van de huid.

Lees meer over deze verschillende behandelmethodes:

Het intakegesprek

Een eerste consult bij Dermadiq is altijd geheel kosteloos en vrijblijvend. Tijdens het intakegesprek beoordeelt de huidtherapeut de huid en bespreekt ze de verschillende behandelmogelijkheden. Tijdens het intakegesprek wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld dat aansluit bij uw wensen en budget.

Neem gerust contact met ons op indien u meer informatie wil ontvangen over een gezichtsbehandeling voor huidverbetering. Voor het maken van een vrijblijvend intakegesprek, kunt u ons bereiken op het nummer 088-9904422, gebruik maken van de afspraak-knop of het contactformulier.

Vul onderstaand je gegevens in en de huidtherapeut neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.
  •  
  •  
  •  
  •  
Klik hier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief