Dermadiq

Veelgestelde vragen | Endermologie

Endermologie is een intensieve bindweefselmassage van de huid. De behandeling bevordert de doorbloeding van de huid, stimuleert de afvoer van lymfevocht en vetcellen en verzacht verhard (litteken)weefsel.

Veelgestelde vragen

Wat is endermologie?
Endermologie is een intensieve bindweefselmassage met behulp van een LPG-apparaat. De cilinders van dit apparaat pakken een huidplooi op en rollen deze in langzame en regelmatige bewegingen af. Hierdoor worden de huid, de onderhuid en het onderliggende bindweefsel stevig gemasseerd. De structuur van het bindweefsel en de doorbloeding verbeterd. De massage stimuleert de afvoer van het lymfevocht en afvalstoffen. Het zet een natuurlijk proces in gang waarbij de huid en het bindweefsel gezonder en sterker wordt.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
In de eerste vier weken zullen acht behandelingen plaatvinden en ligt de behandelfrequentie op twee behandelingen per week. In de daarop volgende vier weken zullen vier behandelingen plaatsvinden. De behandelfrequentie zal verlaagd worden naar één behandeling per week. Een evaluatiegesprek wijst uit of er voldoende verlichting en vermindering van de klachten wordt ervaren. Bij een positieve vooruitgang kunnen de klachten onder controle gehouden met één behandeling in de drie tot zes weken. Daarnaast kan de huidtherapeut adviseren om de therapeutisch elastische kousen of Tinkfit te dragen.

Is de behandeling pijnlijk?
Ook al wordt de endermologie behandeling met het LPG-apparaat aangeprezen als 'pijnloos', merken wij in de praktijk dat lichte pijnsensatie wordt ervaren bij de eerste behandelingen. Tevens is onze ervaring is dat er kleine blauw plekkjes ontstaan na de eerste behandeling. Dit heeft te maken met de vaak gevoelige huid en slechte doorbloeding van de billen en benen.

Heb ik een verwijzing nodig voor behandeling bij de huidtherapeut?
Nee, een verwijzing voor een endermologie behandeling met het LPG-apparaat is niet verplicht.

Heeft u recht op een vergoeding van de kosten?
Bij de diagnose lipo-lymfoedeem (combinatie van vet- en vochtophoping) kunnen de kosten van de endermologie behandeling met het LPG-apparaat gedeclareerd worden bij uw zorgverzekeraar. De hoogte van deze vergoeding verschilt per zorgverzekering. De huidtherapeut kan u informeren hoeveel u vergoedt krijgt.

Wat zijn de kosten van de behandeling?
Endermologie, losse behandeling: €65,-
Endermologie, pakket 10 behandelingen: €575,-
Endermologie, pakket 15 behandelingen: €850,-

Waar kan ik terecht?

Deze behandeling wordt aangeboden bij Dermadiq op de locatie in Tiel en in Zaltbommel.

Dermadiq Tiel
Westluidensestraat 12
4001 NG Tiel

Klik hier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief