•  
 •  
 •  
Huidproblemen
Huidbehandelingen

Permanente make-up (PMU)

Dermadiq laat deze behandeling uitvoeren door Sanne van Brow Beauté. Brow Beauté is PMU gecertificeerd en GGD gekeurd. Op www.veiligpmu.nl kunt u zien dat het zetten van permanente make-up via Brow Beauté volkomen veilig is.

Wat houdt (Semi) Permanente Make-Up in?

Met een steriele naald wordt er in de bovenste huidlaag een cosmetische tatoeage aangebracht.(S)PMU is overigens geen tatoeëren, maar zoals wij het noemen: pigmenteren.(S)PMU blijft gemiddeld 1,5 jaar zitten en zal vervolgens vervagen. Dit is afhankelijk van het huidtype, zongedrag (UV-straling) en de verzorging van de PMU. Het zetten van permanente make-up is nagenoeg pijnloos. In de praktijk kunnen er correcties en/of verfraaiingen worden aangebracht aan ogen en wenkbrauwen. 

Er wordt gewerkt met het apparaat van Ecuri Cosmetics: Dé nr. 1 in Europa. Bij dit apparaat zijn verschillende naalden verkrijgbaar. Met elke naald zijn er verschillende technieken mogelijk. Zo zijn er naalden waar je een scherpe lijn mee kunt tekenen of naalden waarmee je een hele natuurlijk schaduw kan creëren. 

Het intakegesprek

Voordat een (S)PMU behandeling wordt uitgevoerd, vindt een gratis en vrijblijvend intakegesprek plaats. Tijdens deze eerste kennismaking wordt ingegaan op de persoonlijke wensen, de vorm en de kleur van het pigment. Daarbij wordt de gewenste (S)PMU voorgetekend. Onze PMU Artist neemt de tijd om met u te overleggen om zo het beste advies te geven. Dit zorgt uiteindelijk voor het mooiste resultaat. Tot slot worden er foto's genomen van het te behandelen gebied en dient er een formulier met medische gegeven ingevuld te worden. 

Verwijderen oude PMU

In sommige gevallen is het noodzakelijk dat eerst de oude (S)PMU wordt verwijderd voordat er een nieuwe (S)PMU gezet kan worden. Zie het als een ''schone lei'' voor optimaal resultaat voor de nieuwe permanente make-up. Met onze nieuwe laserbehandeling kunnen we permanente make-up bij de wenkbrauwen veilig verwijderen zonder de omliggende huid te beschadigen.

De behandeling

De eerste behandeling, inclusief het intakegesprek duurt ongeveer 2 uur. Meestal is de pigmentatie direct na het zetten iets donkerder dan gewenst, maar 7 dagen na de pigmentatie zal het lichter worden. Dit komt omdat de opperhuid het pigment deels zal afstoten. Dit kan gepaard gaan met kleine korstjes/schilfers. Na deze afstoting ziet de pigmentatie er weer iets te licht uit. Daarom is het altijd noodzakelijk om een nabehandeling te ondergaan.

De (gratis) nabehandeling

In totaal wordt u 2 keer behandeld voor de gewenste (S)PMU. De nabehandeling zit bij de prijs inbegrepen. Na 5 weken vindt de tweede behandeling plaats. Hierbij kunnen nog correcties aangebracht worden in vorm en kleur. Deze hersteltijd is nodig omdat de opperhuid weer helemaal genezen moet zijn. Na de behandeling krijgt u een verzorgende crème mee naar huis. Ook ontvangt u een overzicht van de nazorginstructies voor de behandelde huid.

Bent u na 2 behandelingen nog niet tevreden of heeft de (S)PMU nog niet goed gepakt? Dan kunt u binnen 6 weken nog een extra nabehandeling inplannen. Hiervoor brengen wij alleen materiaal kosten in rekening (€ 75 euro).

Nazorg en tips

Alles wat de bloedsomloop bevordert geeft meer kans op bloedingen waardoor het pigment slechter wordt opgenomen in uw huid. Dit willen we graag voorkomen door de volgende adviezen:

 • Gelieve 48 uur voor de behandeling geen alcohol, koffie en/of energy drinks te consumeren. Thee zonder cafeïne is wel toegestaan.
 • Gelieve 48 uur voor aanvang van de behandeling niet te roken
 • Wij raden het af om 48 uur voor de behandeling intensief te sporten
 • Gelieve 48 uur voor aanvang te stoppen met het gebruik van bloedverdunners. Let op: altijd in overleg met uw huisarts!
 • Neem in plaats van aspirine een paracetamol. Aspirine verdunt het bloed, waardoor de huid eerder kan bloeden tijdens de behandeling. 
 • Voor vrouwen: kom het liefst opgemaakt, precies zoals u dagelijks uw make-up draagt. Dit geeft een goed beeld van uw verwachtingen
 • U kunt het beste uw lenzen uitdoen of een lenzen bakje meenemen. U mag tot 48 uur na de behandeling geen lenzen in doen. Dit in verband met infecties
 • Houd er rekening mee dat de eerste behandeling 1,5 tot 2 uur gaat duren
 • Het gebruik van drugs voor de behandeling is niet toegestaan.
Laserbehandelingen